První část ligy je za námi

11.01.2009 21:58

První část ligy RAFL je za námi

Dr.ACI z Veselé mají za sebou první část cesty ve druhé lize RAFL. Po vánoční přestávce a zimní přípravě se opět rozjede kolotoč, který sebou RAFL liga přináší. Určitě se přidá i na nervním tempu, díky blížící se play-off. Ale teď zpět na začátek letošní sezony.
Dr.ACI Veselá vlétli do sezony 08/09 7. září proti FBC Dynamu MB a brali plný počet bodů.Úvod se Drakům povedl na jedničku s hvězdičkou a pokračoval s maximálním počtem získaných bodů na 4 zápasy bez ztráty kytičky.
Ale nic netrvá věčně a zvláště u sportu. Tímto naznačuji první bodovou ztrátu, ketrá přišla v zápase s ambiciózním týmem FBC Vikings a zároveň hlavním rivalem 2. ligy. Začátek tohoto zápasu se nevyvíjel úplně podle přestav.
Dr.ACI Veselá po první třetině prohrávali 4:0. Nakonec přišel velký obrat a tento duel se stal velmi vyrovnaným a vyhecovaným, což dokládá konečný výsledek 9:9. Podle slov medií patří tyto dva celky Dr.ACI Veselá a FBC Vikings mezi hlavní kandidáty na postup do nejvyšší soutěže. Po vítězné šnůře byla tato remíza vzpruhou do dalších bojů.
Ale tlak týmů z konce tabulky sílil zápas od zápasu a každý se chtěl proti Drakům ukázat a vyhrát. Tento hořký pohár nalil Drakům tým Notor Band Klášter, který tak po velmi napínavém utkání, měl větší stěstí a zvítězil rozdílem jedné jediné branky 8:9. Byla to první prohra, která nás opravdu mrzela. Pro nás vyplynulo ponaučení do dalších bojů, které nás čekají. Hra musí být zodpovědnější a více brána jako týmová.
Jak už bylo řečeno první část je za námi a ty nejdůležitější zápasy, na které čekáme a celý rok na ně trénujeme, teď přijdou. Doufejme, že se šťastným koncem. Proto Drakům přejeme hodně florbalových úspěchů. Ať se vyplní jejich sen formou postupu. Ať se jim daří v osobním životě.
Vám všem, sponzorům, věrným fanouškům a fanynkám přejeme příjemné prožití svátků vánočních a hodně zdraví v Novém roce 2009.

Zpět