3. Dr.AK Cup výsledky

26.02.2009 19:37

Dne 24.1.09 proběhl třetí ročník turnaje, který pořádali Dr.ACI Veselá. Letošní ročník se nesl v takovém komorním duchu. Pozvánku obdrželo 15 týmů. Z toho se jich přihlásilo konečných 5 týmů, včetně pořadatelů. Z prvotních obav, z malého počtu týmů, se nakonec vyklubal velmi podařený turnaj, který přinesl několik nečekaných zvratů a byl plného napětí. Díky malému počtu si nikdo nemohl stěžovat na malý počet odehraných zápasů či dlouhých přestávek mezi jednotlivými zápasy. Ty bývají často únavné.Vznikla jedna základní tabulka. Každý hrál s každým a 4 týmy postupovaly do semifinále. Vítězové pak hráli finále a poražení bojovali o celkové 3. místo.

Turnaj začal s malým zpožděním, které nebylo nějak velké. Hned v úvodním zápase se předvedli Fbc Pepsi Killers proti Fbc Midas. Fbc Pepsi Killers na sebe upozornili a dali najevo, že dnes mají chuť bojovat. V dalším zápase se pak představili zkušení Fbc Masters Blasters proti novému mladému týmu Fbc Sokol Mělník. Do dalšího utkání zasáhli i pořádající Dr.ACI Veselá, jenž nepředvedli žádný úžasný výkon a prohráli s jasným rozdílem proti Fbc Pepsi Killers. Ti byli hned považování za favority turnaje. Celý turnaj se vedl v přátelském duchu a tak rozhodčí neměli moc práce.

V základní tabulce zvítězili Fbc Pepsi Killers, před Fbc Masters Blasters, Dr.ACI Veselá, Fbc Midas a Fbc Sokol Mělník.

V 1.semifinále jsi to rozdali Fbc Pepsi Killers proti Fbc Midas. Začátek byl velice vyrovnaný. Ale pak se projevila únava a jednoznačně zvítězili pepsi, kteří si tak zajistili postup do boj o nejlepší umístění. Druhé již nebylo tak jednoznačné a Dr.ACI Veselá nakonec porazili Fbc Masters Blasters o rozdíl dvou branek.

Na řadě byly boje o pozice, které zajišťovaly umístění na stupni vítězů. Boj o třetí místo přinesl velice napínavý průběh. Fbc Masters Blasters se vrhli do zápasu s takovou vervou, že během chvíle vedli 2:0. Ale Fbc Midas se nenechali zahambit a postupným útokem nejprve srovnali a dále si pak vybudovali náskok a vedli  již 4:2. Rozhodlo posledních pět minut. Podařilo se vyrovnat a v poslední minutě se Fbc Masters Blasters dostali opět do vedení, které udrželi až do konce. Konečný výsledek tedy byl 5:4.

Do finálového boje nastoupili jako favoriti Fbc Pepsi Killers, kteří v základní tabulce tým Dr.ACI Veselá porazili.Potvrdili to hned po 35 vteřinách, kdy se dostali do vedení. Dr.ACI se pořád dotahovali, ale během první půlky prohrávali už o 3 branky. Naštěstí se jim podařil ,,gól do šatny'' , který srovnal výsledek na 5:3 a udržel tak naději na výhru. Tu zchladily po 10 vteřinách druhé půle Fbc Pepsi Killers a navýšili tak svůj náskok. Ovšem pak nastal obrat a Dr.ACI Veselá dali během čtyř minut čtyři góly a dostali se zpět do hry. Dokonce se na pár sekund dostali i do vedení. Jenže jakmile se dotáhli hned zase dostali gól. Další vyrovnávací gól přišel minutu a půl před koncem. A nádherný obrat dokonal Michal Bůžek, který 11 sekund před koncem rozhodl zápas ve prospěch týmu Dr.ACI Veselá. Ti nakonec vybojovali vítězství 10:9. Michal Bůžek byl vyhlášen uvnitř týmu za výkon na turnaji nejlepším hráčem Dr.AKŮ.

Děkujeme všem účastníkům a všem fanouškům, za jejich strávený čas na tomto turnaji. Za klidný průběh a ukázněnost na celém turnaji. Budeme doufat v další ročník a třeba i v účast většího počtu týmů, ikdyž se potvrdilo pořekadlo: ,,méně někdy znamená více''.

 

Výsledky zápasů

Zpět